Zoek je een horloge met een bepaalde vorm? Hieronder kan je een selectie maken op basis van de vorm van de kast. Alle horloges op Brandfield.nl zijn overzichtelijk te vinden op kast vorm via onderstaande links. Maak een keuze voor de kast vorm en bestel jouw horloge eenvoudig online.

Horloges op basis van de vorm van de kast

ronde horloges rechthoekige horloges

Over de kastvormen van horloges

De kast van een horloge is niet alleen de plek waar de techniek van het horloge is opgesloten, het is ook de eyecatcher van het horloge. Want de kast, daar wordt eigenlijk al sinds oudsher de meeste aandacht aan besteed. De Zwitserse horlogemakers besteedden extra veel aandacht aan de kasten van horloges, want hoe mooier de kast, des te tevredener de opdrachtgever zou zijn. Zo werden de horlogekasten al snel prachtige kunstobjecten, belegd met goud of zilver.

Ook werden er al kristallen of natuurstenen in de kasten verwerkt, maar dat gebeurde alleen bij zeer rijke opdrachtgevers. Meestal werd het edelmetaal bewerkt door er afbeeldingen in te graveren. Van planten en dieren tot hele portretten, de horlogemakers uit die tijd waren echte kunstenaars. Aan de kasten van horloges wordt tot op de dag van vandaag de grootste zorg besteed. Naast het feit dat het qua design in het oog zal springen, worden er ook allerlei verbeteringen in aangebracht.

Zo zijn de meeste horloges dankzij de goede kasten roestvrij en waterdicht. De achterkant zal geen allergische reactie geven op de huid (of in ieder geval zo min mogelijk) en de kast wordt gemaakt van de beste materialen. Edelstaal of titanium bijvoorbeeld. Maar ook kunststof wordt veel toegepast om de horloges van een mooie kast te voorzien. Vervolgens worden de horlogekasten versierd met goud, zilver of roségoud (wat dat betreft is er niet veel veranderd) en versierd met edelsteentjes of Swarovski kristal. Daarnaast is het design van de kasten van horloges ook aanzienlijk veranderd: naast rond zien we ook rechthoekig en zelfs ovale horlogekasten in de collecties terug.

Horloges met een ronde of rechthoekige kast online kopen

Ben je op zoek naar een bijzonder horloge met een mooie horlogekast? Deze vind je snel en koop je eenvoudig online bij Brandfield. Plaats op werkdagen voor 23:00 of op zondag voor 23:00 uur je bestelling en je favoriete horlogekastontwerp wordt de volgende dag al bij je thuisbezorgd – of op een ander door jou opgegeven adres. Is het een cadeautje? Geen probleem. Geef het aan bij de bestelling en je ontvangt het in een luxe geschenkverpakking.

De verzending van je bestelling is gratis vanaf €50. Ruilen en retourneren kan binnen 30 dagen na aankoop en is eveneens kosteloos.

Overige categorieën van horloges kopen bij brandfield

Naast een uitgebreide selectie van horloges met een ronde of rechthoekige kast kan er ook een selectie gemaakt worden op basis van type, materiaal, kleur of stijl van horloges.

Gebruikte bronnen

10% WELKOM KORTING OP UW EERSTE AANKOOP
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Taal