Zoek je een horloge met een bepaald type? Hieronder kan je een selectie maken op basis van het type. Alle horloges op Brandfield.nl zijn overzichtelijk te vinden op type via onderstaande links. Maak een keuze qua type en bestel jouw horloge eenvoudig online.

Horloges op basis van materiaal

Overige categorieën van horloges kopen bij brandfield

Naast een uitgebreide selectie van horloges met een ronde of rechthoekige kast kan er ook een selectie gemaakt worden op basis van kast, type, kleur of stijl van horloges.

Over horloge materialen

Horloges worden al eeuwenlang gemaakt. In het begin werd er nog wel eens echt goud of zilver gebruikt voor de gecompliceerde zakhorloges, maar dit bleek al snel erg kostbaar te zijn. Om goedkopere horloges te kunnen maken werd het materiaal voor de horloges hierop aangepast. Verbindingen met lood, messing of nikkel werden heel normaal en ook brons kwam in omloop. Eigenlijk veranderden de materialen vaak mee met de tijd waarin de horloges werden gemaakt. Op het moment dat polshorloges in zwang kwamen, werd er voor de horlogebandjes leer gebruikt, omdat dat ruim voorhanden was.

Tegenwoordig zijn horloge materialen als kunststof, siliconen en zelfs hout of natuursteen heel normaal. Wanneer je allergisch bent voor nikkel was het soms lastig om een goed horloge te kunnen kopen. Steeds meer horlogefabrikanten houden hier gelukkig rekening mee met het kiezen van hun materialen voor de horloges.

Vooral voor de achterkant van de horlogekast wordt hier extra naar gekeken. Ben je allergisch voor nikkel, kies dan eens voor een horloge waarbij het materiaal van het uurwerk niet direct in contact komt met je huid. Bijvoorbeeld wanneer deze op een luxe doorlopende armband lijkt, waarbij het horloge op de band is geplaatst. Vaak is deze van zacht leer gemaakt. Maar dankzij materialen voor horloges zoals edelstaal en titanium hoef je je dáár zelfs geen zorgen meer over te maken.

Je kunt ook zien dat de trends van grote invloed zijn op de gebruikte materialen voor het horloge. Siliconen bijvoorbeeld of het duurzame karakter van hout.

Materiaal horloges online kopen

Wat je favoriete materiaal ook is, je koopt de mooiste materiaal horloges eenvoudig online bij Brandfield. Bestel op werkdagen voor 23:00 of zondag voor 23:00 uur je favoriete materiaal horloge en je ontvangt deze de volgende dag al in huis. In de webshop kun je namelijk eenvoudig op materiaal het horloge uitzoeken. Is het misschien een cadeau voor een bijzonder persoon in je leven? Geef dit aan bij de bestelling en wij versturen het in een luxe geschenkverpakking. De verzending van je bestelling is gratis vanaf €50. Ruilen en retourneren kan binnen 30 dagen na aankoop en is eveneens kosteloos.

Gebruikte bronnen

10% WELKOM KORTING OP UW EERSTE AANKOOP
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Taal