INFORMATIE OVER

Terugsturen

Let op: Helaas is er een achterstand met het verwerken van de retouren. Hierdoor kan het enkele werkdagen langer duren dan normaal voordat je retour volledig is verwerkt. Onze excuses voor het ongemak! Wij doen ons best om jouw retourzending zo snel mogelijk te verwerken.

Terugsturen bij Brandfield is kosteloos en is mogelijk binnen 30 dagen na ontvangst van je pakket. Hieronder lees je hoe terugsturen in zijn werk gaat en vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.
Hieronder lees je hoe terugsturen in zijn werk gaat en vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.

Meteen aan de slag? Download het terugstuurformulier:

Download terugstuurformulier

Zo stuur je een product terug

Voor alle producten geldt een bedenktijd van 30 dagen, die in gaat op de dag nadat je het laatste product van je bestelling hebt ontvangen. Binnen deze periode kan het proces van terugsturen in gang gezet worden. Is deze termijn verstreken, dan kun je producten niet meer terugsturen. Doorloop de volgende stappen:

 

Stap 1: breng ons op de hoogte

Door ons op de hoogte te brengen herroep je de overeenkomst. Dit kun je doen door een e-mail te sturen, maar het meest gebruikelijke is een formulier bij je pakket voegen. Dit laatste heeft onze voorkeur en helpt ons je terugzending snel te verwerken. Je kunt ook direct bij stap 2 beginnen. De overeenkomst herroepen is namelijk niet verplicht.

Optie 1 - formulier: Voeg een herroeppingsmededeling toe aan de terugzending. Dit is bij voorkeur het Brandfield terugstuurformulier, of het modelformulier voor herroeping. Print een formulier uit, vul het zo volledig mogelijk in en voeg dit bij het pakket dat je terugstuurt. Vergeet het ordernummer niet te vermelden.

Download terugstuurformulier

Modelformulier voor herroeping

Optie 2 - e-mail: Stuur een e-mail naar klantendienst@brandfield.be met: je naam en adres, het ordernummer en de artikelnummers van de producten die je terug wilt sturen. Voeg een briefje toe aan de terugzending met daarop minimaal je ordernummer.

 

Stap 2: stuur het pakket terug

Stuur het pakket binnen 30 dagen na herroeping naar ons terug. Als klant ben je zelf verantwoordelijk voor het goed verpakken van jouw terugzending voor een goede bescherming tijdens het transport. Pak het artikel in, voeg het terugstuurformulier of het modelformulier voor herroeping ingevuld bij en zorg ervoor dat de artikelen zich niet vrij in het pakket kunnen bewegen, om zo beschadiging tijdens het transport te voorkomen. Stuur vervolgens het pakket terug en volg daarbij onderstaande instructies.

 

Terugsturen vanuit België

Wij adviseren je om het artikel via ons retouretiket terug te sturen vanuit België, omdat dit kosteloos is. Je bent niet verplicht om dit advies op te volgen. Download hier het retouretiket terugsturen vanuit België. Aan de hand van dit retouretiket kun je het pakket via een lokaal postkantoor kosteloos naar ons terugsturen.

Voor het succesvol versturen van je terugzending dien je de volgende handelingen te verrichten:

  1. Print het verzendlabel uit.
  2. Bevestig het verzendlabel op het pakket. Wij raden je aan het verzendlabel, dat voor de heenzending is gebruikt, van het pakket te verwijderen.

Je ontvangt geen verzendbewijs van het postkantoor. Wanneer we je retourpakket in goede staat hebben ontvangen, ontvang je binnen vijf werkdagen van ons een e-mail ter bevestiging.
Bij verzending met het gratis verzendlabel kan het twee tot drie weken duren voordat we het pakket ontvangen. Wanneer je het pakket op eigen kosten wilt versturen, kan je het pakket versturen naar het volgende adres:

Brandfield
Postbus 5165
9700 GD Groningen
Nederland

 

Terugsturen vanuit Nederland

Stuur je terugzending op naar onderstaand adres:

Brandfield
Antwoordnummer 575
9700 WB GRONINGEN

Wanneer je je terugzending bij een postkantoor afgeeft, ontvang je een verzendbewijs. Bewaar dit verzendbewijs goed. De terugzending kun je afgeven bij een PostNL Servicepoint, of in onze fysieke winkel te Groningen.

Binnen vijf werkdagen nadat wij je terugzending hebben ontvangen, krijg je per e-mail een bevestiging van de ontvangst van het pakket. De zending is te volgen via https://jouw.postnl.nl/#!/track-en-trace/zoeken.

 

Terugsturen vanuit de rest van Europa

Stuur je een pakket vanuit de rest van Europa terug, dan kan je je pakket terugsturen door middel van het meegeleverde retourformulier.
Let op: houd hiervoor onderstaand retouradres aan:

Brandfield
Postbus 5165
9700 GD Groningen
Nederland

De verzendkosten voor het terugsturen vanuit de rest van Europa zijn voor rekening van de klant.
Binnen vijf werkdagen nadat wij je retour hebben ontvangen, krijg je per e-mail een bevestiging van de ontvangst van het retourpakket

Nadat wij je pakket hebben ontvangen

Binnen vijf werkdagen nadat wij je terugzending hebben ontvangen, krijg je per e-mail een bevestiging van de ontvangst van het pakket. Mocht deze in het weekend bij ons worden bezorgd, dan krijg je van ons een bevestiging op de eerstvolgende werkdag.

Na ontvangst van het product zullen wij beoordelen of het artikel nog in goede staat en compleet is en opnieuw als 'nieuw' verkocht kan worden. Is het artikel gedragen en hierdoor, of om andere redenen, beschadigd, of incompleet, dan zullen wij hiervoor kosten in rekening brengen. Hoe hoog deze kosten zijn is afhankelijk van de waardevermindering en zal per geval bekeken worden.

Afhandeling

Vanaf het moment dat je hebt aangegeven de aankoop te willen herroepen, zullen wij zo snel mogelijk en altijd binnen een periode van maximaal 14 dagen, het aankoopbedrag inclusief eventuele standaardverzendkosten en/of andere kosten, aan je terugbetalen. Heb je gekozen voor een afwijkende bezorgoptie (zoals avondbezorging of bezorging op zondag), dan storten wij deze kosten niet terug.

Wij wachten met terugbetalen, totdat we het product in goede staat hebben ontvangen, of je hebt aangetoond dat je het product hebt teruggestuurd.

De terugbetaling wordt gedaan middels dezelfde betaalmethode waarmee je hebt betaald. Wanneer je een bestelling terugstuurt welke deels/volledig is betaald met een fashioncheque dan wordt dit tegoed omgezet in een shoptegoed voor Brandfield.

Verkeren de producten niet in 'nieuw' staat, met als gevolg dat we deze niet direct opnieuw ter verkoop aan kunnen bieden in onze webshop, dan nemen we contact met je op over de afhandeling. In dat geval is het mogelijk dat er kosten in rekening worden gebracht, zoals hierboven al vermeld.

Zo versnel je het terugstuurproces

Om een soepele en snelle verwerking van je terugzending mogelijk te maken, vragen we je rekening te houden met de volgende aspecten, voor zover redelijkerwijs mogelijk:

  • Vermeld altijd je bestelnummer
  • Artikel(en) is/zijn ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
  • Artikel(en) is/zijn onbeschadigd
  • Artikel(en) is/zijn voorzien van aangehechte labels en/of stickers
  • Artikel(en) is/zijn verpakt in originele verpakking met bijgeleverde garantiebewijzen en gebruiksaanwijzingen
  • Artikel(en) is/zijn voorzien van eventuele actieartikelen die je bij de bestelling hebt ontvangen
  • De Brandfield-cadeauverpakking kan niet worden teruggestuurd

Veelgestelde vragen over terugsturen

Zijn er kosten verbonden aan terugsturen?

Nee, terugsturen is kosteloos. Heb je gekozen voor een afwijkende bezorgoptie (zoals avondbezorging of bezorging op zondag), dan storten wij alleen het basisbedrag van €3,95 terug wanneer het aankoopbedrag minder dan €50 is.

Kan ik een product ruilen?

Producten kunnen niet geruild worden. Wil je een andere maat of kleur van het aangekochte product, dan kun je het artikel terugsturen en een nieuwe bestelling plaatsen in onze webshop. Het bestellen van het nieuwe product kun je meteen doen; je hoeft hiervoor niet eerst het ontvangen artikel terug te sturen.

Kan ik soldenproducten terugsturen?

Alle artikelen kunnen teruggestuurd worden, ook producten die zijn gekocht in de solden.

Ik heb mijn Fashioncheque besteed en wil mijn artikel(en) retourneren. Hoe gaat de terugbetaling van mijn Fashioncheque?

Je ontvangt een shoptegoed t.w.v. het bedrag van je Fashioncheque welke je op Brandfield kunt verzilveren.

Waar vind ik het modelformulier voor herroeping?

Wil je gebruik maken van het modelformulier voor herroeping om je aankoop te annuleren en producten terug te sturen? Hier vind je het modelformulier voor herroeping.

Kan ik een Brandfield Gift Card terugsturen?

Het is niet mogelijk om een Brandfield Gift Card terug te sturen. Gift cards die teruggestuurd worden, worden omgezet naar winkelkrediet in het klantaccount van degene die de gift card heeft besteld.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de klantendienst.

Naar boven
Brandfield.be maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van de cookies.