INFORMATIE OVER

Terugsturen

Voor alle producten geldt een bedenktijd van 30 dagen, die in gaat op de dag dat je het laatste product van je bestelling ontvangt. Binnen deze periode moet het proces van terugsturen in gang gezet worden. Voordat je overgaat tot terugsturen raden wij je aan om onze pagina over duurzaamheid te bekijken.

Uw artikel mag terug worden gestuurd als het artikel:

 • onbeschadigd is
 • ongebruikt is
 • bij parfum, cosmetica en verzorgingsartikelen de plastic seal nog ongeopend is
 • in de periode binnen 30 dagen na ontvangst valt

 

Uw aankoopbedrag wordt niet volledig terugbetaald in onder andere de volgende gevallen:

 • Het artikel heeft gebruikersschade
 • De originele verpakking mist
 • Gift cards worden niet retour genomen

Twijfelt u of uw artikel in aanmerking komt om teruggestuurd te worden? Lees dan de garantievoorwaarden door op onze garantiepagina.

Terugsturen vanuit België en Nederland

Je product(en) toch retourneren? Wij vragen je om de volgende stappen te doorlopen:

 1. Ga naar https://www.retourneren.be/brandfield en volg de instructies en je ontvangt een retourlabel.
 2. Gebruik een stevige verpakking om het product in te pakken, zorg ervoor dat het product goed beschermd is en niet vrij kan bewegen om beschadiging tijdens het transport te voorkomen.
 3. Vergeet niet het retourformulier mee te sturen, deze ontvang je per e-mail. Anders is de kans groot dat je retourverwerking vertraging oploopt.
 4. Geef je pakket af bij een PostNL servicepunt. Wanneer je je retourzending afgeeft, ontvang je een verzendbewijs. Bewaar dit verzendbewijs goed. Zonder verzendbewijs kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden voor vermissingen van artikelen tijdens een retourzending.

Binnen 5 werkdagen na ontvangst, ontvang je per e-mail een bevestiging van ontvangst van je retourpakket. Het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending, wordt zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 werkdagen na herroeping, overgemaakt naar jouw rekening! Voor de exacte dagen verwijzen we je door naar de tabel hieronder. Wij mogen wel wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen. Heb je betaald met een fashioncheque of een giftcard? Dan word je ook terugbetaald met een fashioncheque of giftcard. Wanneer je hebt gekozen voor Riverty, zorgen wij ervoor dat je factuur wordt aangepast.

Betaalmethode Op rekening binnen
 iDeal 2 werkdagen
Creditcard 10 werkdagen*
Riverty 14 werkdagen*
Bancontact 6 werkdagen;
GiroPay 3 werkdagen
Sofort 3 werkdagen
Overboeking 3 werkdagen

* Of later, afhankelijk van de maatschappij.

Retourvoorwaarden

 • Wij vragen je om altijd je ordernummer te vermelden.
 • Je kan je retour binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelling aanmelden. Vervolgens heb je nogmaals 14 dagen om het product daadwerkelijk te retourneren.
 • Het product is onbeschadigd en heeft geen draagsporen. Mocht het product wel beschadigd zijn of draagsporen hebben, dan kunnen wij een waardevermindering bij je in rekening brengen.
 • Het product dient te zijn verpakt in de - indien redelijkerwijs mogelijk - originele verpakking met bijgeleverde accessoires, garantiebewijzen en gebruiksaanwijzingen.
 • De doos mag opengemaakt worden om het artikel te bekijken en eventueel te passen zoals je dat ook in onze winkels mag doen. Het is niet nodig om labels, stickers, kaartjes & beschermplastic te verwijderen en horlogebandjes te verstellen.
 • Wanneer je een bestelling hebt geplaatst welke deels of volledig is betaald met onze gift card en/of de fashioncheque, zal het bedrag als tegoed worden teruggezet op jouw gift card en/of fashioncheque.
 • Als klant ben je zelf verantwoordelijk voor je retourzending. We raden je daarom aan om je pakket te verzekeren. Mocht er dan iets mis gaan kun je contact opnemen met info@returnless.com

In de volgende gevallen kunnen wij een waardevermindering bij je in rekening brengen:

 • De retourzending is niet voorzien van eventuele actie artikelen die je bij de bestelling hebt ontvangen.
 • De Brandfield cadeauverpakking kan niet worden teruggestuurd en de kosten hiervoor worden niet teruggestort.
 • Wanneer het product beschadigd wordt geretourneerd, maar wel hersteld kan worden nemen we contact met je op over de afhandeling. In dit geval is het mogelijk dat er kosten in rekening worden gebracht.
 • Wanneer het product beschadigd en/of met gebruikssporen wordt geretourneerd, maar niet meer hersteld kan worden nemen we contact met je op. De waardevermindering kan in dat geval oplopen tot 100% van het aankoopbedrag.

Veelgestelde vragen over terugsturen

Zijn er kosten verbonden aan terugsturen?

Nee, terugsturen is kosteloos. Heb je gekozen voor een afwijkende bezorgoptie (zoals avondbezorging of bezorging op zondag), dan storten wij alleen het basisbedrag van €3,95 terug wanneer het aankoopbedrag minder dan €50 is.

Hoelang duurt het voordat mijn retour verwerkt is?

Wanneer je bestelling bij ons is aangekomen wordt je retourzending binnen 7 werkdagen na ontvangst verwerkt. De ontvangstdatum kan je controleren aan de hand van de verzendcode op jouw verzendbewijs. Na verwerking ontvang je een bevestiging van ons en zullen wij het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen terugstorten. Echter is dit wel afhankelijk van de betaalmethode. Voor de exacte dagen verwijzen we je door naar de tabel hierboven.

Kan ik een product ruilen?

Producten kunnen niet geruild worden. Wil je een andere maat of kleur van het aangekochte product, dan kun je het artikel terugsturen en een nieuwe bestelling plaatsen in onze webshop. Het bestellen van het nieuwe product kun je meteen doen; je hoeft hiervoor niet eerst het ontvangen artikel terug te sturen.

Kan ik soldenproducten terugsturen?

Alle artikelen kunnen teruggestuurd worden, ook producten die zijn gekocht in de solden.

Ik heb mijn Fashioncheque besteed en wil mijn artikel(en) retourneren. Hoe gaat de terugbetaling van mijn Fashioncheque?

Je ontvangt een shoptegoed t.w.v. het bedrag van je Fashioncheque welke je op Brandfield kunt verzilveren.

Waar vind ik het modelformulier voor herroeping?

Wil je gebruik maken van het modelformulier voor herroeping om je aankoop te annuleren en producten terug te sturen? Hier vind je het modelformulier voor herroeping.

Kan ik een Brandfield Gift Card terugsturen?

Het is niet mogelijk om een Brandfield Gift Card terug te sturen. Gift cards die teruggestuurd worden, worden omgezet naar winkelkrediet in het klantaccount van degene die de gift card heeft besteld.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de klantendienst.

Naar boven