€20 KORTING VAN €120 CODE: VAKANTIE-20

UITGEBREID AANBOD

Verschillende soorten kettingen

Een mooie ketting kan je look compleet maken, maar welke past nu het best bij jou en jouw stijl? Wanneer je je zoektocht naar een ketting bent gestart zul je regelmatig de verwarrende termen tegenkomen, denk bijvoorbeeld aan choker en collier, maar wat houden ze precies in? We leggen je het graag uit.

Laten we gelijk van start gaan met de term ‘ketting’. Eigenlijk is deze term een verzamelnaam voor onder anderen een choker, een slangenketting, schakelketting en parelketting. Ook zul je regelmatig het woord collier tegenkomen. Dit is simpelweg een deftig synoniem voor ketting.

CHOKERS

Ontzettend lang worden ze al gedragen, chokers. Deze ketting heeft al een heel verleden, zo werden chokers in eerste instantie gedragen als eerbetoon aan mensen die zijn geguillotineerd. Jaren later werd de ketting razend populair onder de rijken en gezien als statussymbool. En ook sinds de afgelopen jaren zijn ze weer enorm in trek. Ja, de ketting die strak om de nek wordt gedragen is niet meer weg te denken uit ons hedendaags modewereldje.

Ze zijn er is ontzettend veel kleuren en materialen. Van kant tot suède en van leer tot metaal. Daarnaast kunnen ze worden versierd met diamantjes en parels. Verschillende stijlen voor verschillende looks, zit er voor jou ook één tussen?

SLANGENKETTING

De slangenketting, klinkt enger dan dat het is. Deze ketting heeft zijn naam te danken aan de manier waarop de schakels van de ketting zijn verbonden, het lijkt namelijk op de huid en de bewegingen van een slang. Een slangenketting is ontzettend stevig en kan zowel heel dun als heel dik voorkomen, ook kan deze ketting plat en breed zijn. Verder kan het van verschillende metalen worden gemaakt en kan de ketting verschillende kleuren hebben. En net zoals er veel verschillende soorten slangen zijn, is er ook een enorme keuze aan slangenkettingen.

 

SCHAKELKETTING

Ook is er de schakelketting, de naam zegt het al, deze ketting is opgebouwd uit kleine schakeltjes die met elkaar verbonden zijn. Zie het als rondjes, ovalen of vierkantjes die in elkaar gehaakt zitten en zo een ketting vormen. Ook kunnen schakels van verschillende afmetingen met elkaar worden afgewisseld. Vaak zijn deze kettingen gemaakt van metaal en zijn ze gemakkelijk te combineren met verschillende looks of bijvoorbeeld andere kettingen.

PARELKETTING

Voor de liefhebbers van een klassieke stijl is een parelketting een goed idee. De parels kunnen op twee manieren een onderdeel zijn van een ketting. Door de ze te verwerken in de hanger of door de parels aan de ketting te rijgen. De parels die aan een ketting worden geregen, kunnen op twee manieren worden vastgezet: aan beide uiteinden van de ketting worden de parels geklemd of om de zoveel parels worden de parels door middel van een knoop of een ander sluitmechanisme vastgeklemd. De eerste optie wordt door velen als mooier beschouwd, maar vanuit een praktisch oogpunt is de tweede optie veiliger, wanneer de ketting breekt zullen niet alle parels vallen, maar slechts één sectie. Vooral bij de duurdere parelkettingen wordt er gekozen voor de tweede optie.

 

Mix & Match

Wanneer je opzoek bent naar een beetje extra, kunnen we je op een aantal manieren helpen. Allereerst is het ontzettend leuk om een ketting te dragen met een mooie hanger er aan, deze kun je naar eigen smaak uitkiezen, we hebben er genoeg. Als je opzoek bent naar iets edgier dan een ketting met hanger is het natuurlijk ook super tof om te gaan voor een necklace party. Het combineren van verschillende kettingen is helemaal in. Kies bijvoorbeeld twee of drie kettingen uit die je leuk vind, verschillende materialen, kleuren, hangers en lengtes, het mag allemaal en draag ze lekker samen.

Voor de dames onder ons die het lastig vinden om te combineren hebben we ook een oplossing: Violet Hamden, Cluse, Ettika en Selected Jewels hebben al hele mooie setjes gevormd.

Shop op categorie

10% WELKOM KORTING OP UW EERSTE AANKOOP
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Taal