Zo werkt jouw nieuwe smartwatch

(Hybrid) Smartwatch kopen? Maar je weet niet precies wat een smartwatch is en wat je er mee kan, hieronder een korte uitleg over smartwatches.

Brandfield biedt veel soorten (hybrid) smartwatches aan, maar hoe weet je nou welke smartwatch bij jou past? Wat kan een hybrid smartwatch en wat kan een smartwatch?

Wat is een smartwatch?

Een smartwatch is een horloge dat je kan verbinden met je smartphone. Smartwatches kunnen, behalve de tijd aanduiden, verschillende dingen. Zo kunnen ze informatie ontvangen (en in sommige gevallen versturen) van/naar je smartphone, bijvoorbeeld appjes, telefoontjes en is er mogelijkheid om pushmeldingen van Facebook, Twitter etc. te ontvangen. Hoe de smartwatch omgaat met informatie hangt af van het model dat je kiest.

Sommigen tonen enkel tekst, of een gedeelte hiervan, terwijl de ander alleen een notificatie toont. Daarnaast hebben smartwatches ook functies om sport- en fitness prestaties te meten. Dit kan middels bijvoorbeeld een stappenteller of hartslagmeter. Naast deze ‘standaard’ functies kan je ook meerdere apps op je smartwatch zetten die voor jou interessant zijn. Deze vind je in de Android of Apple store.

Houd je bijvoorbeeld van hardlopen, dan is een GPS-functie erg handig voor het meten van afstand en tijd. Om muziek te luisteren via je smartwatch heb je genoeg geheugen nodig om de muziek op te kunnen slaan (let op: eenvoudige smartwatches zijn een soort afstandsbediening om je muziek te stoppen of aan te zetten op je telefoon). Een smartwatch moet je opladen via netstroom of via een usb-kabel. Klik hier voor meer informatie voor de uitleg per functie.

Wat is een hybrid smartwatch?

Een hybrid smartwatch is een horloge dat zweeft tussen een ‘normaal’ horloge en een smartwatch. De hybrid heeft de klassieke wijzerplaat van een horloge, maar er zit allerlei technologie verborgen onder deze wijzerplaat. In tegenstelling tot een smartwatch toont de hybrid smartwatch geen tekst maar hij geeft een trilling/geluid wanneer je een berichtje of notificatie ontvangt.

Het handige aan een hybride is dat deze de tijd automatisch aanpast. Je hoeft zelf geen rekening meer te houden met het verzetten van zomer- naar wintertijd. De hybrid smartwatch kenmerkt zich door een tweede, kleinere wijzerplaat, waarin een wijzer draait voor bijvoorbeeld sportieve functies.

Op de app in je smartphone kan je een doel instellen, laten we zeggen 6000 stappen per dag. De wijzer houdt dan bij hoe ver jij verwijdert bent van je doel en wanneer je het doel hebt bereikt. In tegenstelling tot een smartwatch heeft een hybrid een gewone, niet oplaadbare batterij. Deze moet je eens in de zoveel tijd vervangen, afhankelijk van je verbruik.

Uitleg smartwatch functies

Smartwatch

Bluetooth: Je horloge moet verbinden met je smartphone. Bluetooth zorgt dat je horloge in verbinding staat met je telefoon.

Analyse software: Deze software maakt het mogelijk om te analyseren wat het effect van een activiteit is. De gemeten data kun je terugzien op je laptop of computer.

Swimproof: De smartwatches die een waterdichtheid hebben van 5ATM (50 spatwaterdicht) of hoger zijn bestand tegen het in aanraking komen met water. Pas wel op dat je er niet mee gaat duiken/snorkelen. Hier is de smartwatch niet tegen bestand!

Notificaties (inkomende oproepen, whatsapp en social media): Via je smartwatch kan je berichten, inkomende oproepen en notificaties van social media weergeven. Bij sommige smartwatches kan je zelfs een bericht terug sturen via je horloge, hoe cool is dat?

Opladen: In tegenstelling tot de hybrid smartwatches, kan je deze horloges wel draadloos opladen. Ook is het mogelijk om deze via netstroom op te laden. Het opladen gaat snel, zo laad je het Gen 4 model in 1 uur tijd voor 80% op. De batterij gaat, afhankelijk van gebruik, 24 uur mee.

Verwisselbare wijzerplaten: Voor elke dag een nieuw horloge, dat kan met een smartwatch. Je hebt, naast de standaard wijzerplaten die al in het horloge geprogrammeerd zijn, de mogelijkheid om verschillende wijzerplaten te downloaden. Zo kan je elke dag van de week een andere wijzerplaat kiezen.

Muziek: Sommige smartwatches hebben een eigen muziekspeler. Als het geheugen het toe laat kan je muziek op je smartwatch zetten. Zo kan je tijdens het hardlopen je smartwatch thuis laten.

Caller ID: Met deze functie kun je zien wie je belt. Bij sommige smartwatches verschijnt de foto van de persoon die jou belt op je wijzerplaat.

Navigatie/GPS: Je smartwatch geeft aan welke richting je op moet en wanneer je moet afslaan om op de juiste bestemming te komen.

 

Hybrid Smartwatches

Bluetooth: Je horloge moet verbinden met je smartphone. Bluetooth zorgt dat je horloge in verbinding staat met je telefoon.

Automatische kalender: Je hoeft zelf geen rekening meer te houden met het verzetten van zomer- naar wintertijd. Deze horloges doen dat namelijk automatisch. Dus of je nou op vakantie gaat naar Engeland of naar Amerika. Met deze horloges weet je in ieder geval hoe laat het is.

Slaapgedrag meten: Het horloge meet je slaapritme en laat zien hoe lang je hebt geslapen. Daarnaast laat het horloge ook zien hoe rustig je nacht verlopen is.

Werkt op een batterij: Je kan je hybrid niet opladen middels een USB-kabel of via netstroom. In het horloge zit een batterij. Deze gaat afhankelijk van het gebruik 4 tot 6 maanden mee.

Muziekbediening: Op een hybrid smartwatch kan je geen muziek zetten. Wel kan je de muziek stoppen, pauzeren, nummers doorspoelen en het volume regelen via je horloge.

Alarm: Vergeet je weleens afspraken? Op een hybrid smartwatch kan je instellen dat je een melding krijgt wanneer er iets belangrijks voor jou staat gepland.

10% WELKOM KORTING OP UW EERSTE AANKOOP
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Taal